Tags: greenman, compost, concentrated, 1l, greenman, garden, and, barbecue

Greenman Compost Concentrated 1l

Greenman Compost Concentrated 1l - Greenman

Greenman Compost Concentrated 1l - Garden and barbecue - 2.000Ft

2,000Ft
  • Ex Tax:1,575Ft
  • Brand: Greenman
  • Product Code: Greenman
  • Availability: In Stock
  • Delivery deadline: - 1-2 business day (on stock)
A Greenman Compost koncentráltan tartalmaz élő mikroorganizmusokat, amelyek jótékony hatásukkal, természetes módon komposztálhatunk különféle szerves hulladékokat anaerob módon, a hagyományostól gyorsabban és hatékonyabban.A Greenman Compost egy természetes probiotikus technológia a komposztálásban...

A Greenman Compost koncentráltan tartalmaz élő mikroorganizmusokat, amelyek jótékony hatásukkal, természetes módon komposztálhatunk különféle szerves hulladékokat anaerob módon, a hagyományostól gyorsabban és hatékonyabban.

A Greenman Compost egy természetes probiotikus technológia a komposztálásban.

Kiszerelés: 1 liter

A Greenman Compost 1 literes kiszerelése újrahasznosított flakonban érkezik hozzád.

A Greenman Compost hatása:

Kiváló minőségű, tápanyagokban feldúsult komposzt előállítását teszi lehetővé anaerob módon, egyedülállóan, forgatás nélkül. A komposzt nem melegszik fel és kevesebb gázképződés mellett az energia a komposztban marad és értékes anyagokká átalakul.

A Greenman Compost használatának előnyei:

- Első osztályú komposztot eredményez

- Újra termékennyé teszi a talajt

- Felgyorsítja a komposztálás folyamatát

- Kijuttatva javítja a talajszerkezetet és tápanyagfelvételt

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által ökológiai gazdálkodásban elfogadott készítmény.


Miért komposztáljunk Greenman Compost-tal?

A komposztálás költséghatékony!

A kertben és a háztartásban keletkezett szerves hulladék legolcsóbb és legegyszerűbb újrahasznosítási módszere a komposztálás.

A komposzt fokozza a talaj élővilág aktivitását. A jó minőségű, érett komposztban több milliárd mikroorganizmus található, amelyek a talajba visszakerülve javítják annak minőségét, pótolják a hiányzó tápanyagokat. Az érett, Greenman Compost-tal kezelt, kijuttatásra alkalmas komposzt barna színű, morzsalékos állagú. Illata az erdei talaj és a gombák illatához hasonló.

A komposzt tökéletes tápanyag-utánpótlást biztosít a növényeink számára. A Greenman Compost-tal kezelt komposztnak köszönhetően a talajban sokkal szebben és egészségesebben fejlődnek a növények. Biotrágya lévén nem kell műtrágyákat alkalmaznunk a kertben. A komposztban számos olyan mikroorganizmus található, amely megvédi a növényeket a különféle kórokozóktól.

A komposzt nemcsak tápanyagokban gazdag, de rosttartalma is magas. Ennek köszönhetően remek a nedvességtartó képessége, így tökéletesen használható új növények telepítésekor, cserepes növények ültetésénél és magról vetett dísznövényeknél, zöldségeknél.

A komposztálóba kerülhet a levágott fű és a lehullott levelek is. A kertben keletkezett szerves hulladék kezelése sokkal egyszerűbb, ha van egy komposztálónk. A fűnyírás során keletkező fűnyesedék, az apróra vágott gallyak, ágak, levelek mind a komposztálóba kerülhetnek. Ne tegyük azonban bele az úgynevezett gyümölcsmúmiákat, a gyümölcsfákon fennmaradt moníliás gyümölcsöket. Ha túl sok az ősszel lehullott levél a kertben, tegyük nagyméretű zsákokba, majd amikor már kisebbre tömörödött, mehet a komposztálóba.

A szerves háztartási hulladék is újrahasznosítható. Nemcsak a kertben keletkező növényi részek kerülhetnek a komposztálóba, a legtöbbi háztartási hulladékot a szemetes helyett inkább a komposztálóba dobjuk. Komposztálható a natúr papír, a zöldség- és gyümölcshulladék, a tojáshéj, a szálas tea. Ne kerüljön azonban a komposztálóba a fényes papírhulladék, a teafilter, a hal- és húsmaradék, a tejtermékek, a citrusfélék, és a háziállatok ürüléke sem.

Akár egy éven belül lesz komposztunk. Minél apróbbra vágjuk a növényi részeket, annál gyorsabban megy végbe a komposztálás folyamata. Rengeteg időt spórolhatunk kerti aprítógépekkel is, amelyek erőteljes benzin- vagy elektromotorjukkal és innovatív vágórendszerükkel egy szempillantás alatt értékes mulcs- vagy komposztanyaggá varázsolják mind a fás, mind a lágy szárú kerti hulladékot. A komposzt forgatása, keverése szintén gyorsítja a komposztálást, de ugyanígy jó szolgálatot tehetnek az olyan apró élőlények, mint a földigiliszták, százlábúak, ászkarákok. Mielőtt használnánk a kertben a komposztot, érdemes átszitálni, ezáltal a kártevő rovarok és azok lárvái, valamint a nagyobb növényi részek nem kerülnek vissza a talajba

Forrás: https://euroastra.blog.hu/2019/10/17/8_ok_amiert_erdemes_komposztalni_mit_es_miert_komposztaljunk

Termékinformációk:

Folyékony, élő, koncentrált multimikrobiális készítmény, melynek összetevői természetes eredetűek.

Vegyszerektől mentes, biztonságos, a környezetre nem káros készítmény.

Genetikailag módosított szervezetektől mentes.

Eredeti, zárt csomagolásban, sötét, hűvös, fedett helyen, 8-28 C közötti hőmérsékleten 15 hónapig eltartható.

Felhasználási javaslatok:

Komposztáláshoz 1-3 liter/m3 mennyiségben, legalább 10-30 liter vízmennyiséggel kijuttatva.

A készítményt vízzel történő hígítást követően 24 órán belül fel kell használni!

A készítmény kijuttatása maximum 3 bar nyomással, szélmentes, felhős, esős időben történjen!

További alkalmazási lehetőségek – lsd. a címkén. 

Engedélyokirat száma: 6300/724-2/2019. NÉBIH

Az engedély érvényességi ideje: 2029.06.11.

There are no reviews for this product.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha