Palotás Orsolya

Palotás Orsolya

40 éves vagyok és a legbelebb-belvárosban, Budapesten élünk a férjemmel. Közös gyermekünk nincs ezáltal nekem saját gyermekem nincs, talán már nem is lesz. A Zöldmamit azért hoztam létre, mert többféle allergiával küzdök évek óta, amit egy-két éve még a hisztamin-intoleranica is megfejelt. Az első azonosított allergiám a perubalsam, ami azért is különleges, mert benzoesav is van benne, ami pedig engedélyezett összetevő a bio kozmetikumokban. Aztán még itt a Thiomersal, amit konzerválószerként oltásoktól kedve még fogkrémekbe is belerakják. Harmadiknak itt az úgynevezett Holzter mix azaz a kátrány, hát azt körülbelül mindenbe rakják kozmetikumokba, samponokba, köhögés elleni szerekbe és fertőtlenítőszerekbe is. A kedvencemet a végére hagytam az a Fragrance mix 1. ez aztán van mindenben ami pipere, háztartási szer, illatosított bármi, még ital is, vagy rágógumi.

A hisztaminról egyelőre ezek tetejében nem is beszélnék.

Mikor az allergiák kiderültek, a bőrgyógyász azt javasolta, hogy szépen lassan cseréljek le minden a háztartásomban bio-ra, környezetbarátra, hipoallergénre...

Ez akkor elég nagy beruházásnak tűnt, de elindultam az úton. Az első szuper-hiper kézmosó folyadékomat úgy hekkeltem meg, hogy egy gumit tekertem az adagolópumpa alatti csőre, így csak kisebb mozgástere volt és csak feleannyi szappant nyomott ki, mint azelőtt, ami persze bőven elég volt egy kézmosáshoz.

Szóval megvannak az apró trükkök ahhoz, hogy a minőségi vásárlásnak ne legyen üres pénztárca a vége, hanem még nyerjek is rajta több szempontból.

A Zöldmami ezen a vonalon indult, hogy minél kevesebb káros anyagot tartalmazó tisztító- és mosószereket és mindenféle fölösleges adalékoktól mentes háztartási eszközöket áruljunk.

Persze azt letagadni nem szeretném, hogy nagyon szeretek világot látni, így az utazás nekem nagyon fontos. Ehhez pedig úgy kapcsolódok, hogy próbálok minél kevesebb hulladékot termelni, mert amikor egy-egy utazáskor szemetes tengerpartokat látok, akkor összeszorul a szívem. 

Idéntől (2020) elkezdtem komposztálni, erre nagyon bíztatnék mindenkit, mert iszonyatosan sok szemetet lehet spórolni vele, de erről majd még sokat sokat fogunk írni.

ELőfordul, hogy egy-két cikket én írok meg, ehhez mindig megcsinálom a megfelelő kutatómunkát, beszélek az adott téma szakembereivel, hiszen bármi amit forgalmazunk, a mi háztartásunkba is bekerül, így ugyanolyan fontos nekem is, hogy minden megbízható minőségű a zöld irány szigorúan betartó termék legyen.

Pár szóban magamról, alapvetően közgazdászként végeztem és logisztikus vagyok. 10 évig dolgoztam különböző nagy multinacionális cégeknél több pozícióban, de már több mint 10 éve vagyok ebben vállalkozásban. Voltak kitérőim a vendéglátás felé, hiszen ki akarna egyszer életében kávézót nyitni (nem nyitottam, csak a végzettséget szereztem meg hozzá). Aztán akartunk gazdák lenni, vásároltunk is egy "pár holdas pagonyt", megcsináltuk az aranykalászos gazda végzettséget ahogy azt kell, aztán majd az idő eldönti mi lesz belőle. 

Röviden ennyi, próbálok mindig a legjobb tudásom szerint, minden kutatást elvégezve megírni a blog bejegyzéseket, remélem számotokra is hasznos lesz majd. 

Showing 1 to 7 of 131 (19 Pages)