Vegyesfőzelék - bébiétel recept 10 hónapos kortól

Hozzávalók:

- 1 közepes: sárgarépa, fehérrépa, krumpli, karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld

- olívaolaj

- fűszerek ízlés szerint (só, bors, majoránna, kömény, stb) 

A hagymát pirítsd üvegesre egy kis olívaolajon, pici sóval, így nem ég majd meg. Tedd rá a felszelt krumplit, önts rá annyi vizet hogy ellepje és főzd puhára majd turmixold össze - már kész is van a sűrítés!

Szeleteld fel a zöldségeket egyforma darabokra (akkorára, hogy a babád szájába beférjen) a kívánt fűszerekkel együtt főzd puhára annyi vízben hogy ellepje. Ne feledd, hogy a karalábé sokkal hamarabb puhul mint a répák, ezért először kb 5 percig  főzd a répákat majd add hozzá a karalábét. Ha megpuhult minden, sűrítsd be a főzeléket. 


Ha a főzelék túl híg marad nyugodtan keverj ki egy kis zablisztet vízzel (vagy tejföllel) és add a főzelékhez. Ha sűrű lett adj hozzá vizet. ;) 

Kóstold, ízesítsd ha szükséges. 

Ha kell adhatsz hozzá húst is (gyermekeknek a fagyasztott, előkészített húskockákról lesz majd egy külön poszt).

Mivel ebből (remélem) kisgyerek is eszik, ne feledd: hozzátáplálási szabályok, enyhe fűszerezés. :)

Az alaprecept vegán és gluténmentes, ha gluténérzékeny vagy, figyelj a zablisztre, hogy gluténmentes legyen, és ha tejfölt is használsz a recept továbbra is vegetáriánus de már nem tekinthető vegánnak.
Tipp: karalábé, hagyma, tejtermék és fűszerek nélkül hat hónapos kortól is adható.
Bébiétel recept - tejszínes csirkés sült karfiol recept
Egyszerűen elkészíthető tejszínes, csirkés sült karfiol recept...
Környezetvédelem, koronavírus, otthontanulás
Alkalmazkodunk a rendkívüli körülményekhez, berendezkedünk az itthontanulásra, de nem adjuk fel a zöldülő háztartást. Hogyan?...
Írj hozzászólást
Megjegyzés: A HTML kódok nem engedélyezettek!