Végre, végre süt a nap, ritkulnak a hideg reggelek, dél körül pedig már egyre gyakrabban elég egy réteg ruha. Egyre nagyobb bőrfelületen érhetnek bennünket újra a nap erőt adó, lelket vidító sugarai. Azonban észrevétlenül settenkedik be az életünkbe a napégés veszélye is. Talán nem is gondolnád, de a tavaszi nap a télen ruha által fedett, edzetlen bőrünkre sokkal erősebb hatást gyakorol, mint amekkorára számítunk, ilyenkor könnyen ég le az ember arca, karja, válla, főleg, ha kisbabákról van szó.  A fényvédők használata ezért már tavasszal indokolt lehet. 

Az előző két szezonban teszteltük a gyakorlatban a Wooden Spoon fényvédőit tavasztól őszig, így saját tapasztalat alapján tudom nektek nyugodt szívvel ajánlani. Kellemes, enyhe illatuk a nyár hangulatát idézik, és annak ellenére, hogy a fizikai fényvédők sűrűbbek a kémiai fényvédőknél, ezek a naptejek megfelelően kenhetőek is, sőt, a márka újítása, hogy a fizikai védelmet biztosító cink olyan formában kerül a krémbe, hogy ne hagyjon foltokat a ruhán és a bőrre vitele is könnyebb legyen. Az 50 ml-es kiszerelés praktikuma, hogy elfér egy átlagos női táskában, de én a gyerekek iskolatáskájába is teszek egyet-egyet, hogy szabadtéri iskolai vagy iskola utáni programnál is biztosítva legyen a napégés elleni védelmük. Hasznos, ha a naptej használata és a helyes napozási szokások kialakítása már gyerekkorban rutinná válik. A 30-as és 50-es faktorszámú napvédőkrémek már megfelelő védelmet tudnak biztosítani. Annak figyelembe vételével érdemes választani, hogy milyen napszakban és mennyit tartózkodunk a napon, illetve, hogy mennyire érzékeny a bőrünk. A napégésre hajlamos, nagyon világos bőr védelmét a legjobb olyan ruházattal biztosítani, amely kellően szellős a komfortérzet megtartásához, de nem engedi, hogy a napsugárzás károsítsa a bőrt. Tudjuk, hogy a napfény hatására termelődik szervezetünkben az egészség megőrzésének fő felelőse, a D-vitamin, azonban a napsugárzás komoly károkat is okozhat, ha nem vagyunk elég óvatosak. A fájdalmas napégés maradandó hatása a bőr mélyebb rétegeinek roncsolódása, a bőr öregedésének felgyorsulása és barna pöttyök, foltok megjelenése a napfénynek erősen kitett testrészek bőrén. 

A gyerekek bőrének védelme különösen fontos, ahogy az is, hogy ezt szelíd készítményekkel biztosítsuk. A Wooden Spoon termékei egyszerű, természetes és biztonságos összetevőkből állnak, ezért alkalmazhatók akár kisbabák bőrén is, emellett érzékeny, ekcémára hajlamos bőrűek számára is kiválóan megfelelnek. Nem csak a cink-oxid, hanem fényvédő hatással bíró növényi olajok felhasználásával biztosítják a bőr védelmét és táplálását. Bár még nincs itt a tóparti fürdőzések ideje, de hamar eljön a nyár, amikor ezeket az örömöket is élvezhetjük, ezért jó tudni, hogy a Wooden Spoon naptejei nem csak a bőrünkhöz kíméletesek, hanem a vízi élővilágra sincsenek káros hatással,ráadásul nem tesztelték őket állatokon. Éljen! 

Painting eggs with onion peel
Paint eggs with natural materials...
How can you take action against food waste
Wasting food is important not only for your wallet and trash, but also because it is the culmination of a much more far-reaching problem. Reducing and...
Dóra
Pest mellett nőttem fel, de most már egy 1200 lelkes Veszprém megyei településen vagyok otthon. Könyvtáros vagyok,, két kislány és egy kisfiú édesanyja.
read more ⟶
Leave a comment
Note: HTML is not translated!
You might also like
Dóra 14 June 2019

Summer Holiday

A hétköznapokban odafigyelünk a hulladékminimalizálásra, arra, hogy a szokásaink minél kevesebb terhet rójanak a környezetre, elsősorban éppen azért, hogy szemünk fénye ugyanúgy rendelkezhessen majd élettérrel, ha felnő, ahogy mi. Hogyan oldható meg ez a nyári szünetben?...
views: 964 read more ⟶