Az iskolakezdés még 31 napra van, hogy ez sok vagy kevés, relatív, de az biztos, hogy tudatosságot vinni a készülődésbe éppen időben vagyunk. 

Ha nem kaptál listát az iskolából, gondold át, mire lesz szüksége a csemetének! Írj saját listát és írd fel azt is, honnan tudod a szükséges eszközt beszerezni úgy, hogy a választásod az általad elérhető legkörnyezettudatosabb választás legyen. Beszéld meg a gyerekeddel, mit honnan fogtok beszerezni. Fontos, hogy ő is egyetértsen, hiszen ezeket az eszközöket neki kell majd naponta használnia. Ha eltér a véleményetek, próbáljatok meg kompromisszumot kötni. Ha össze tudod kötni az iskolaszer beszerzését egy tervezett utaddal, tedd meg! Nyilván mindig lapul a táskádban vászon bevásárlószatyor, bizonyosodj meg róla,hogy most is ott van. Az iskolaszerekhez biztosan kelleni fog. 

Használt cuccok

Nem kell mindenből új minden tanévben. Rakjatok rendet együtt a ceruzák között, a rajzos dobozban, technikafelszerelésben! Az iskolatáska, ha nem tisztítottátok ki júniusban, itt az alkalom: mosószappannal és puha kefével jellemzően tisztítható, vízzel átöblítve és a napon megszárítva újjá varázsolható. Ugyanígy a tolltartók, tornazsákok is. A nagyobb testvéreknek már felesleges iskolaszerek számbavétele mellett érdemes minibörzét tartani a baráti körben levő anyukákkal: biztosan mindenkinek van ami már felesleges, de továbbhasználható. A füzeteket, amelyekre már nincs szükség, könnyen tovább lehet használni ugyanahhoz a tantárgyhoz folyamatosan továbbírva, de ahol ezt a tanító nem fogadja el, ott bátran vedd ki a használt lapokat és a vékonyabbá vált, de tiszta füzetet vessétek be először, vagy tartsd meg tartaléknak. Nem kell kidobni, ami még nincs teleírva. 

Ha új holmit vásárolsz

Részesítsd előnyben az újrahasználható, hosszú élettartamú termékeket a gyorsan elhasználódóval szemben, a természetesen lebomló anyagból készült eszközöket a műanyaggal szemben, az újrahasznosíthatót az elhasználódása után szemétté váló tárgyakkal szemben, és ha lehetséges, emellett a hazai termékeket, a messziről hozottal szemben. Ha van listád nem vásárolsz feleslegesen és nem marad el semmi. Ha nem tudod más, betervezett utakkal összekötni az iskolaszer beszerzését, de pontosan tudod, mit szeretnél, fogjatok össze a barátnőkkel, így utat és időt spórolhattok meg. Ha gyakran találkoztok, webáruházból rendeljetek közösen, így csomagolóanyaggal biztosan kímélitek a környezetet. Az egyszerűbb holmik elkészítése esélyes, hogy kevésbé környezetterhelő, válaszd ezeket: egyféle, természetes anyagból, csomagolás nélkül forgalomba kerülő termékeket. Oszd meg a környezetbarát beszerzési forrásokkal kapcsolatos információdat a közösségedben másokkal!

Ha az iskolaszereket átnézve kiderül, hogy vannak felesleges, de használatra kifogástalanul alkalmas eszközeitek, akkor keress a közeledben ilyen adományokat fogadó szervezeteket. Nagyon sok gyereknek ezek az adományok teszik lehetővé, hogy a megfelelő felszerelésekkel induljanak iskolába szeptemberben. 

Minden választás kommunikációs eszköz is, ha tudatos és ebbe a tudatos döntésbe az iskolás is bevonódhat, közvetlenül és közvetve is tanít és nevel, átadja a szemléletmódot és segíti a szorongatóan szükséges változást, a környezetre való odafigyelést, amely a nehezebbé váló gazdasági és politikai közegben könnyen háttérbe szorul. 

We sweat, naturally
Why do we sweat and what do we do with sweating? How do we handle it healthily and decently?...
Great offers for the start of school!
Checklist for everyday school life, packing snacks, meals and delivery - all green!...
Dóra
Pest mellett nőttem fel, de most már egy 1200 lelkes Veszprém megyei településen vagyok otthon. Könyvtáros vagyok,, két kislány és egy kisfiú édesanyja.
read more ⟶
Leave a comment
Note: HTML is not translated!
You might also like