Újságpapírba csomagolt ajándékokA Karácsony az év leginkább várt ünnepe, legyen szó picikről vagy nagyokról. A szeretet ünnepén végre pihenhetünk

egy kicsit és együtt a család. De mielőtt mindez megtörténne, iszonyatos hajtásban, kapkodásban próbáljuk az év végi feladatokat befejezni a munkahelyen, miközben fejben a testvérünk barátnőjének az ajándékán gondolkozunk, keressük a legtutibb karácsonyi süti receptet és nagy bevásárlást tartunk, de még takarítani is kellene, mire jön majd a család, és az ajándékok becsomagolásával még sehol sem tartunk. Szóval mindezek mellett, még arra is időt szánni, hogy az előbb felsorolt összes teendő és vásárolt termék lehetőleg környezetbarát legyen és minél kevesebb szemetet termeljünk, lássuk be, nem egyszerű feladat! Éppen ezért, úgy gondoltam, összegyűjtök pár hasznos tippet a Karácsonyi előtti utolsó hajrára, hogy könnyebb legyen ötletet merítened. :)

1. Ajándékcsomagolás

Ha maradt bármilyen csomagoló anyagod tavalyról, használd! Ha nincs, nem kell, hogy újat vegyél,  újságpapírból, magazinokból is nagyon dekoratív és egyedi ajándékcsomagolást lehet készíteni, és így nem költesz majd több ezer forintot olyan csomagolóanyagra, amit pár percig élvez majd az ajándékod új tulajdonosa mielőtt letép…Egyébként ha az újságpapírt finoman, kevés vizet használva vízfestékkel megfestitek, igazán egyedi csomagolópapírt kreálhattok, amit biztosan felfedez majd, aki kapja! :) A régi terítőkből, vagy ágyneműkből készített, varrt zsákok is remek és különleges csomagolások lehetnek, egy szalaggal, vagy textil masnival átkötve.


2. Vásárolj használt termékeket.

Ma már igen széles a kínálat használt ruha, játék, lakberendezési tárgyak terén és tényleg lehet kifogástalan állapotú, alig használt szuper dolgokat lehet találni. Legyen szó sapkáról, sálról, plüss állatról vagy kisvonatról, esetleg asztali lámpáról, rengeteg üzlet, piac kínál lehetőséget a jó minőségű second hand termékekre, arról nem is beszélve, hogy az interneten keresgélve még több időt és energiát spórolhatunk. 


3. Készítsd Te az ajándékot! 


Jó jó, lehet, hogy most már későn mondjuk, hogy köss egy pulóvert az anyósnak vagy egy sálat az öcsinek, de talán még mindig van lehetőség, hogy készíts egy egyedi fotó kollázst, vagy karácsonyfadíszeket. A hobbiboltok remek lehetőséggel és kreatív ötlettel lehetnek a segítségedre, még nem késő betérni egybe! :) 


4. Készítsd Te a karácsonyi csokit, kekszet!

Tudom, megint az idő… de ha sikerül összehoznod egy nagy tepsi narancsos- vagy csokis keksz-, esetleg mézeskalács adagot, máris megvan a kollégák karácsonyi ajándéka! Csomagolhatod szintén újságpapírba, így csak rusztikusabb és személyesebb lesz, de teheted befőttes üvegekbe is.


5. Vásárolj okosan!

Karácsonykor se felejtsd magaddal vinni a vászon-, vagy pamut bevásárlótáskát és nézd meg mit vásárolsz. Felesleges dolgok megvételét elkerülheted az előre megírt listával és azzal, ha nem dőlsz be a karácsonyi óriás akcióknak… Próbáld meg beleképzelni magad abba a helyzetbe, hogy Te mennyire tartanád hasznosnak mondjuk azt a cuki őzikés vagy mikulásos bigyót, amit éppen megvenni készülsz mert nincs jobb ötleted…Na ugye!Akkor inkább ne vedd meg!

Környezetbarát ajándékcsomagolás


Végezetül pedig, ugyan mondhatni sablonos mondás, de a Karácsony tényleg nem az ajándékok áráról, méretéről vagy mennyiségéről szól. Társasozzatok, nézzetek együtt kedves, vicces, vagy romantikus filmeket, egyetek, amennyi jól esik és beszélgessetek egymással. Ha máskor nem, most lassuljatok le és csak egymásra figyeljetek.

Boldog, békés Karácsonyt kíván, 

Zöld Mami

A nagy hulladékcsökkentési célkitűzés- három és feledik lépés
Fürdőszoba- kihívás: egyre közelebb a zéró hulladék fürdőszobához. Dóra további kalandjai a zéró hulladék otthon megvalósításában. Az igazi kihívást ú...
Műanyagmentes csomagolás, tárolás otthon
Ötletek, lehetőségek, amiket mi a ZöldMaminál a legpraktikusabbnak találtunk arra, hogy lehetőleg elkerüljük, illetve helyettesítsük az egyszer haszná...
Zöld Mami
Zöld Mami
tovább ⟶
Írj hozzászólást
Megjegyzés: A HTML kódok nem engedélyezettek!
Talán ez is tetszhet