Egyre többen ajánlják a tejhelyettesítő termékek fogyasztását, összeszedtük Neked 5 pontban, hogy miért is ilyen népszerűek a különböző növényi italok.

 

 
1) Laktóz érzékenység és tejfehérje allergia: a társadalom közel 10%-át érintik a tejcukor- és/vagy tejfehérje allergia tünetei, ezáltal a tej alapú termékeket kerülniük kell. A növényi alapanyagú italok azonban kiváló alternatívát jelentenek a tejtermékek helyettesítésére.
 
2) Vegetáriánus/vegán élelmiszerek: ha nem fogyasztasz állati eredetű ételeket, italokat, de a reggeli kávédba szükséged van a tejre, vagy nem szeretnél lemondani a kedvenc tejszínes spagettidről, vagy a pudingodról, a növényi alapanyagú tejhelyettesítő készítményekkel könnyedén elkészítheted kedvenceidet.

via GIPHY

 
 
3) Óvod a környezetet: egyes növényi italok fogyasztásával véded a környezetet: az Uniós szabályozás szerencsére elég szigorú a biotermékekre vonatkozóan. A gyártás során kizárják a genetikailag módosított alapanyagokat, a termelés során csak természetes és helyi alapanyagokat használnak. Keresd a jelzést a csomagoláson!
 

 

4) Változatos: a tej az egyik legalapvetőbb alapanyag a magyar étkezésben, így helyettesítése bizony sok fejtörést okoz. A növényi italok alapanyag szerint számos változatban elérhetők: készülhetnek szójából, rizsből, zabból, mandulából…. Ezeket vízben áztatják, vagy hőkezelik, majd pürésítik és szűrik, így a tej állagához hasonló italt kapunk. Mindegyiknek más-más íze van, úgyhogy biztosan megtalálhatod azt, ami neked a legjobban bejön.
 
 
 
5) Egészséges: köztudott, hogy a tej alapú élelmiszerek fogyasztása a legkényelmesebb a napi ajánlott kalciumbevitel fedezésére. Szerencsére a növényi alapú italokat a legtöbb esetben Kalciummal dúsított változatban is lehet kapni. Egy dolgot ne felejts el: a kalcium D-vitaminban oldódik!:)  

via GIPHY

 
 
Super Food - What makes a food super?
Spoil danger: a balanced, long life secret is the proper diet, the lively lifestyle and the constant maintenance of our brain.We therefore strive for ...
Environmentally, simply read the signs!
Évek óta áramlik felénk a sok információ arra vonatkozóan, hogy a bolygónk védelme érdekében sokkal környezetbarátabb életmódot kell folytatnunk. - Zö...
Leave a comment
Note: HTML is not translated!