Az interneten egy átlagos kismama közel annyi időt tölt pelenkák és babaápoló termékek felkutatásával, mint amennyit később majd a gyermek pelenkázásával fog.

Örök vita, mióta az eldobható pelenka megérkezett, hogy megéri-e ezt használni? Mióta pedig az internet megérkezett, ez a vita aktívan él a különböző fórumokon és portálokon- minden, valamit magára is adó blogger eltöprengett már a kérdésen.

Ezekből megtudhatjuk, hogy minden pelenkának számtalan előnye és hátránya van. Az eldobható pelenka pártján álló szülők kiemelik pozitívumként a kényelmet, a sok megtakarított időt és a komfortérzetet. A mosható pelust használók pedig a környezet megkímélését, illetve a vegyszer mentességet hozzák fel legtöbbször érvként. Időnként pedig a két vélemény egymásnak feszül és ellentáborok ádáz harcot vívnak „a másik” pelenka elnyomásáért. Mi sem fogunk igazságot tenni, viszont kicsit utánajártunk a számoknak és megpróbáltuk összeszedni, hogy mi is folyik itt - pelenkán belül és kívül egyaránt.
 
Nézzük a matekot!

Egy átlagos baba naponta 6-8 pelenkát használ el, vagyis körülbelül  6,500-10,000 pelenkát használ, mielőtt 30 hónapos lesz! Igen, ez iszonyatos mennyiség, ha figyelembe vesszük, hogy a világon a kisgyermekes családok 90% -a az egyszer használható pelenkákat választja!
 
A mosható pelenka esetében a környezet- védelmi szempontok alapján pedig szintén figyelembe kell venni az előállítással és a mosással járó környezet- szennyező hatásokat.
 
És akkor mindenki ül összezavarodva, hogy most mi legyen. Pedig a képlet egyszerű: olyan pelenkára van szükség, ami egyesíti a mosható és eldobható pelenka minden jó tulajdonságát. Erre jött rá a kezdetekkor a világ vezető öko-pelenka gyártója, a Naty®.

 

Naty pelenka
 
A Naty® biopelenka ökológiai gazdaságokból származik és 100%-ban biológiailag lebomló. Ezzel ki is maxoltuk a környezetvédelmi faktort. 
A természetes és megújuló anyagokból készülő pelenkák ftalát, nehézfém, klorid, formaldehid, AZO színezék, PVC - és illatmentesek- tehát a baba nem kerül kapcsolatba semmilyen káros anyaggal a viselés során.

Kímélik a baba bőrét, mivel lélegző, eldobható pelenkák. A Naty öko-pelenkák igazoltan mentesek az összes ismert allergén, karcinogén és mutagén összetevőtől.
Az újrahasznosításhoz a Naty® kifejlesztette a lebomló használt pelenka gyűjtőzacskót is, így a pelus egyszerűen komposztálható, eldobható.
Természetesen a legjobb pelenka az, amelyikben a legboldogabba a baba, azonban biopelenkával tehetünk értük, a jövőjükért <3.
 

5 Reasons Why milk alternatives Are So Popular
Egyre többen ajánlják a tejhelyettesítő termékek fogyasztását, összeszedtük Neked 5 pontban, hogy miért is ilyen népszerűek a különböző növényi italok...
Environmentally, simply read the signs!
Évek óta áramlik felénk a sok információ arra vonatkozóan, hogy a bolygónk védelme érdekében sokkal környezetbarátabb életmódot kell folytatnunk. - Zö...
Leave a comment
Note: HTML is not translated!