Egyetemek, vállalatok hívják előadást tartani, rendszeres vendége tévé műsoroknak - a The Today Show-tól a BBC Breakfast-i, de a New York Times is készített vele már interjút.

Blogját  milliók követetik, melyért több elismerést és díjat is kapott.  

Rengeteg embert inspirál életmódjával a saját életstílusuk megváltoztatására!

De hogyan jutott el idáig Bea?

2006-ban, egy költözéssel kezdődött az egész, amikor családjával kisebb házba kellett költözniük. Akkor jött a sokk, hogy jóval több mindenük van, mint amit magukkal tudnak vinni, így rákényszerültek a szelektálásra. Fel kellett, hogy tegyék maguknak a kérdést: 

“valóban szükségem van ezekre a dolgokra?”

Ennek eredményeképpen túladtak az ingóságaik több mint 80%-án!

Bea és férje, Scott mindig is nagyon érdeklődött a környezetvédelem iránt és mikor a költözés felnyitotta a szemüket, rájöttek, hogy cselekedniük kell a gyermekeik jövője érdekében.

Scott elindította saját tanácsadói cégét a fenntarthatósággal kapcsolatban, Bea pedig elkezdte az életüket a zero waste szellemében átszervezni- utána járt minden olyan lehetőségnek amely segíthetett a cél elérésében.

De hogyan csinálják?

Bea a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, vagyis, hogy el se jussanak a hulladék termelés lehetőségéig, ugyanis szerinte a szelektív hulladékgyűjtés nem elég megoldás a környezeti károk enyhítésére. Persze elismeri, hogy ez nem egyik napról a másikra történt náluk sem, sok mindent kipróbált, amiről aztán kiderült, hogy nem működik. Lépésről lépésre jutottak el odáig, hogy a család egyéves szemete mostanra belefér egy befőttes üvegbe!

Aztán 2013-ban Bea kiadta első könyvét a  Zero Waste Home: The Ultimate Guide to Simplifying Your Life címmel, melyben leírja családja történetét és olyan tippeket, tanácsokat ad, amik közül mindenki megtalálhatja a saját életében alkalmazható megoldásokat.


Ezek közül néhány tanácsot megosztunk veletek:

Bea bevásárolni vászonszatyrokkal, csatos üvegekkel és dobozokkal megy. Ruháikat használt ruha üzletekből veszik, de ha mégis szükségük van új dolgokra, akkor azt olyan helyről szerzik be, ahol örök élet garancia van, így nem kell eldobni és újat venni helyette.

Az egyik legfontosabb alapszabálya pedig, hogy megtanuljunk nemet mondani minden olyan felesleges dologra, amire, ha őszintén magunkba nézünk, az első perctől tudjuk, hogy nincs rá szükségünk vagy a szemétben fogja végezni. Ilyenek például a promóciós ajándéktárgyak a bevásárló központokban, amelyek ajándékkal kecsegtetnek a vásárlás fejében.

De ugyan ez az elv érvényesül a háztartásuk minden területén, legyen szó a gardróbról, vagy a konyhai eszközökről. Őszintén, kinek nincs a szekrényében olyan ruha, ami azért van ott évek óta, mert arra vár, hogy majd egyszer lefogyjunk, vagy majd eljöjjön “az” alkalom, hogy felvegyük.

Nos, Bea szerint ez a fajta gyűjtögető életmód nem csupán környezetszennyező és drága is, de olyan értékes időt vesz el az emberek életéből amire nem is gondolnak!

Azt mondja, hogy amióta így élnek, körülbelül negyven százalékkal csökkentek a kiadásaik és több idejük van egymásra, a fontos dolgokra.

“Lett helye annak ami igazán számít; a lényeg a létezésen van, nem a birtokláson!”

Szerintünk Bea és családja jó példa lehet mindenkinek, még akkor is, ha nem mindenki érzi magáénak ezt a fajta életstílust, de az biztos, hogy mindenki találhat számára hasznos ötleteket az életvezetésükből. És ha már csak egy dolgot is sikerül lecserélnünk a napi rutinunkból már többet tettünk magunkért és a gyermekeink jövőjéért mint gondolnánk!

Érdemes Bea blogját követni, ahol érdekes videókban mutat be különböző ötleteket és mesél a családjuk mindennapjairól is.

https://zerowastehome.com


Forrás: 

http://ecolife.blog.hu

www.wmn.hu


Environmentally, simply read the signs!
Évek óta áramlik felénk a sok információ arra vonatkozóan, hogy a bolygónk védelme érdekében sokkal környezetbarátabb életmódot kell folytatnunk. - Zö...
The big waste reduction target - in small steps straight ahead!
In May, Dora started off on a nutshell producing household and reported on his first experiences and achievements. Read and inspire!...
Leave a comment
Note: HTML is not translated!