Avagy a nagytakarítás nem szükségszerűen rémálom...


Most már tagadhatatlanul itt van az ősz a nyakunkon: szüreti fesztiválok, sokszínű erdők, melengető őszi napsütés… és persze nagytakarítás. A tavasz és az ősz eszmei időpontok arra, hogy időről időre végig menjünk a lakás minden egyes helyiségén és megszabaduljunk azoktól a holmiktól, amikre már nincs szükségünk és minden egyes apró részletét tisztára suvickoljuk otthonunknak. 

Tisztelem azokat, akiknek a takarítás hobbi, de sajnos nekem ebből nem jutott. Ha eszembe jut, hogy bizony itt az idő, akkor csak azt látom magam előtt, hogy hétvégén hulla fáradtan, a legelnyűttebb mackóadrágomban, koszos pólóban, magzatpózban kucorgok a kanapén, arra gondolva, hogy ennek már sose lesz vége. 
Ezért most úgy gondoltam, hogy ez idén más lesz. Szerencsére az internet számtalan olyan tippet tartogat, amivel valóban megkönnyíthetjük a dolgunkat –őszintén bevallom, nem gondoltam volna, hogy a takarítás is egyszerűbb lehet némi kreativitással, de működik! Úgyhogy mutatom a leghasznosabb tippeket, amivel megúszhatjuk a végkimerültségben elmúlást egy félig tiszta lakásban:

via GIPHY1) Tisztaságot teremteni csak tiszta eszközökkel lehet: a takarításhoz használt szivacsokat, miután benedvesítetted, tedd a mikróba 1 percre- ez fertőtleníti a szivacsot és a benne lévő kipárolgó víz feloldja a mikróba ragadt ételmaradékot. 2 legyet egy csapásra, bámulatos!

2) A nehezen elérhető helyekhez: rögzíts egy mikro szálas törlőkendőt a seprűre és így elérheted a nehezen megközelíthető sarkokat is. Ha igazi ninja vagy, ezzel áttörlöd a falat is, így garantáltan összegyűjthetsz minden port a lakásban!

3) Tölts egy zacskóba vízzel hígított vízkőoldót és a zacskót rögzítsd a csaptelep végére. Hagyd így 10-15 percig, majd szedd le, nyisd meg a csapot- és kész is a vízkőoldás. A biztos eredményért így hagyhatod éjszakára is!

4) Használt fogkefédet ne dobd ki, csak gondold újra: főzd ki a fogkefét, majd érj el vele minden, nehezen megközelíthető helyet, ilyen: a radiátor, az ablakpárkány nyílásai, a szekrények fogantyúi, sőt, még a lefolyók is. 

5) Multifunkciós eszköz a ruháidhoz használt szösztelenítő is: könnyedén megszabadulhatsz vele a szúnyoghálóra ragadt kosztól és a lámpabúrák porától.

6) Konyhai csipesz és mikro szálas törlőkendő? Ezzel a kombinációval pár perc alatt ragyogni fog az összes reluxa! Kötözz 2 kendőt a csipesz végeire és töröld át ezzel a felületet.

7) Tisztítsd rendszeresen a mosógépet is! Töltsd 1 deci ecetet a mosószeradagolóba és indíts el egy rövid programot.
A takarítószerek tárháza pedig végtelen: ahhoz, hogy a lefolyókba ne kelljen erősen környezetkárosító anyagokat használnod, az ecet- szódabikarbóna- citrom háromszögén túl már környezetbarát, növényi alapanyagú, finom illatú tisztítószereket is alkalmazhatsz- célzottan minden felületre:)
+1 tipp: hiába a gumikesztyű, ha érzékeny a bőröd, akkor a takarítás így is, úgy is megviseli- szóval az egész napos munka végeztével a kanapéra magammal vittem a Tibolina kézkrémet is- mágikus!
Végül pedig, ha igazán pedáns vagy, akkor ezzel a rövid listával nem kell, hogy rémálom legyen a nagytakarítás:

Új év, fogadalmak nélkül!
A karácsony végével elmúlik az év is, ez mindig egy kicsit elcsendesít, elgondolkodtat… Milyen is volt az elmúlt évem? Sikerült-e mindent teljesítenem...
Környezettudatosan, egyszerűen - olvass a jelekből!
Évek óta áramlik felénk a sok információ arra vonatkozóan, hogy a bolygónk védelme érdekében sokkal környezetbarátabb életmódot kell folytatnunk. - Zö...
Zöld Mami
Zöld Mami
tovább ⟶
Írj hozzászólást
Megjegyzés: A HTML kódok nem engedélyezettek!