Címkék: zöldbolt, folttisztító, só., zöldbolt., mosószerek

Zöldbolt Folttisztító só

Zöldbolt Folttisztító só - Zöldbolt

Zöldbolt Folttisztító só - Zöldbolt - Mosószerek - 695Ft Folttisztító só - Zöldbolt - Mosószerek - 695Ft [current]

695Ft
  • Nettó: 547Ft
  • Ár jutalom pontban: 139
  • Gyártó: Zöldbolt
  • Típus: Zöldbolt
  • Jutalom pontok: 6
  • Elérhetőség: Szállítás 2-4 nap
  • Szállítási határidő: - A raktáron lévő termékek esetén, a délelőtt 10-ig beérkezett rendelések szállítási határideje 1-2 nap.
Folttisztítás természetesen, aktív oxigénnel.   A Zöldbolt folttisztító só, olyan környezetbarát folttisztító, amely remekül használható kiegészítő mosó és tisztítószerként a makacs foltok ellen, és a besárgult felületek tisztítására. A folttisztító só (kémiai nevén nátrium-perkarbonát), e..

Elérhető opciók:

Folttisztítás természetesen, aktív oxigénnel.   


A Zöldbolt folttisztító só, olyan környezetbarát folttisztító, amely remekül használható kiegészítő mosó és tisztítószerként a makacs foltok ellen, és a besárgult felületek tisztítására. A folttisztító só (kémiai nevén nátrium-perkarbonát), egy aktív oxigénes vegyület, amely a természetben könnyen lebomlik, klór- és foszfátmentes. Környezetbarát folttisztítás, természetesen.


Használatát színes és fehér ruhák esetében egyaránt ajánljuk: áztatáshoz, folteltávolításhoz, fehérítéshez.

A folttisztító só, vagyis a nátrium-perkarbonát ugyanúgy színtelenít és fertőtlenít mint a hipó, de környezetbarát módon. A hidrogén-peroxidból származó aktív oxigén végzi a fehérítést, mint a hipó esetében, viszont itt nincs mérgező klór a vegyületben. Kiváló zsíroldószer és a fugák tisztítására is alkalmas. Mosogatógépben is használható a tisztítóhatás fokozására.


A folttisztító só használata:


Mosáshoz:

Aktív oxigén-képző tulajdonsága miatt használhatjuk fehérítésre 60 fok felett mosószóda, mosószappan, mosódió vagy más mosószer mellé. Citromsavval keverve alacsony hőmérsékleten is fehérít. Szórj a szennyezettségtől függően egy vagy két evőkanálnyi folttisztító sót a mosógép adagolójába, vagy az áztatóvízbe.


Folteltávolításhoz készíts tömény oldatot vagy pépet vízzel, majd kend rá a foltra, szükség szerint dörzsöld is.


Tipp 1: A folttisztító sót használhatjuk a mosódióval vagy mosószódával történő mosás mellé kiegészítő tisztítószerként.


Tipp 2: A folttisztító só kitűnő hatású gyümölcs, kávé, vörösbor és fű szennyezések tisztítására. A gyümölcsteával leöntött textilre perkarbonátot szórunk és állni hagyjuk. Először a folt bekékül, majd elszíntelenedik.


Tipp 3: Fuga tisztítására fél literes szórófejes flakonba tegyünk 2 teáskanál nátrium-perkarbonátot és öntsük fel meleg vízzel. Fújd rá a fugára, és hagyd állni pár percet, majd moss fel ecetes vízzel. Ehhez 5 liter vízbe keverj 1 dl ecetet. Az ecet semlegesíti a lúgos kémhatású perkarbonát maradványokat.


A perkarbonátos oldatot mindig frissen készítsük, mert könnyen elbomlik, és az atomos oxigén távozik belőle. Ezután mosószóda oldatot kapunk, amivel szintén lehet takarítani, de az oxigénes fehérítés már nem működik benne.


Tipp 4: Penész ellen sokan a hipót vetik be, vagy drágábban beszereznek valamilyen penészirtó szert, ami valójában szintén elsősorban hipóból készül. Ehelyett használjunk olcsó és klórmentes nátrium-perkarbonátot! 2 dl meleg vízhez keverjünk 2 evőkanál folttisztító sót. Egy fújófejes üvegből fújjuk rá a falfelületre, és hagyjuk hatni, majd többször ismételjük meg. A nátrium- perkarbonát nem csak a penészspórákat írtja ki, de még fehéríteni is fogja a foltot!


A tippek forrása a Háztartásunk kémiája című könyv, melyet érdemes lapozgatni, ha meg akarod tanulni a vegyszermentes háztartásvezetés alapjait.


A feltüntetett származási ország a nátrium-perkarbonát előállításának országát jelöli. (Ez a lehetséges legközelebbi beszerzési forrás.)


A készterméket Magyarországon szerelik ki.

Biztonsági adatlap: Folttisztító só


Összetétel: Nátrium- perkarbonát


Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Csomagolása:


PP újrahasznosítható műanyag zacskó. A csomagolások tiszta állapotban szelektíven gyűjthetők, újrahasznosíthatók. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!


Elsődleges környezeti előnye:


A természetben könnyen lebomló, klór- és foszfátmentes környezetbarát folttisztítószer.

Fehér ruhák mosásához, súroláshoz, fuga tisztítására, fertőtlenítésre, felmosáshoz, a wc- kád- és csempetisztításra.


Legyél az első, aki véleményt készít!

Írd meg véleményedet!

Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
    Rossz           Kitűnő
Captcha