Dalmaskitchen

Dalmaskitchen

Sziasztok Dalma vagyok! Ő itt az Apukám, aki a Dalmaskitchen babakonyhát azért hozta létre nekem, hogy összegyűjtse azokat a bébiétel recepteket, amik egészséges alapanyagokból, kevés hozzávalóval, gyorsan elkészíthetőek, én pedig már mind megkóstoltam és hamm-nyamm mind megettem!

A Dalma apukája pedig én vagyok, Balázs. Jelenleg IT területen  dolgozom egy nagy multinál, de a tanulmányaim kezdetén vendéglátóiparit végeztem és szakácsként dolgoztam itthon és külföldön is, így a főzés sosem állt messze tőlem.  A feleségemmel és a kislányommal, Dalmával (aki most 17 hónapos) Budapesten éljük a hétköznapi Anya-Apa dolgozik rohanó életet, de nem szeretnénk, ha kislányunk készételeken nőne fel. A Dalmaskitchen babakonyhát azért hoztam létre, hogy összegyűjtsem azokat a recepteket, amik egészségesek egy kisbaba számára, de akár az egész család is fogyaszthatja őket.

A főzésben és egyébként is fontos nekem az egészség és természetesen a környezettudatosság. Folyamatosan követem a különbözó hozzátáplálási irányzatokat, de egyiknek sem vagyok elkötelezett híve, azzal tudok azonosulni, amit a józan ész diktál és a receptek is ennek tükrében készülnek el. 

Ételeim általában gyorsan elkészíthetőek, nem igényelnek nagy gyakorlatot, de egészségesek és Dalma szerint finomak is. Cukrot és fehérlisztet egyáltalán nem vagy csak ritkán használok, ezt nem is részletezném, hogy miért.  Az ételeknél mindig feltüntetem, hogy Dalma hány hónapos korától ette meg és hogy az adott recept esetleg vegán, vegetáriánus vagy éppen mitől mentes. A receptek elkészítésének gyorsasága a ti életeteket is megkönnyítheti, mivel időtök szabadul fel, amit játékkal vagy egyéb nektek fontos dolgokkal tölthettek. Így néha játékról is lesz szó, meg minden másról, ami egy kisgyerek és szülei életében felmerülhetnek egy Apuka szemszögéből.

Remélem nektek is segítségül szolgálnak majd ezek a bébiétel receptek és ha esetleg visszajelzést is küldötök arról, hogy milyen jót evett a ti gyereketek, azzal engem is boldoggá tesztek :)

2020
11 Apr 2020
07 Mar 2020
04 Mar 2020
24 Feb 2020
Showing 1 to 4 of 4 (1 Pages)