Medvehagymás-joghurtos csirkemell bulgurral
elkészítési idő: 30 perc
plusz amennyit tudod a csirkét a joghurtos szószban pihentetni
hozzávalók:
4 szelet csirkemell
kb 2-3 dl natúr joghurt
1 csokor medvehagyma
1 bögre bulgur (de választhatsz akár rizst is köretnek)
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a felaprított medvehagymával és bekenjünk vele a hússzeleteket. A szószból picit tegyünk félre és a végén mártásként is önthetünk az elkészült ételre. Most hagyjuk a joghurtos szószban, hűtőben egy pár órát pihenni, de lehet akár 1 éjszakára is, ez egy jól előkészíthető étel, ha tudod, hogy holnap kevesebb időd lesz főzni.
Sütőben oldalanként 15 percet sütjük.
A köret elkészítése: mossuk át alaposan az egy böre bulgurt, öntsük fel két bögre vízzel, sózzuk és főzzük 5 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk állni még 10-15 percet.
A medvehagyma körülbelül 8 hónapos kortól bevezethető fűszernövény.
A tejtermékek 1 éves kortól adhatók, bár van olyan szakember, aki 3 éves kor alatt egyáltalán nem ajánlja, de ettől még eltérőbb lehet, ha a gyermekednek speciális táplálkozási igényei vannak (tejfehérje-allergia például).