Medvehagymás-joghurtos csirkemell bulgurral

elkészítési idő: 30 perc

plusz amennyit tudod a csirkét a joghurtos szószban pihentetni

hozzávalók:

4 szelet csirkemell

kb 2-3 dl natúr joghurt

1 csokor medvehagyma

1 bögre bulgur (de választhatsz akár rizst is köretnek)

A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a felaprított medvehagymával és bekenjünk vele a hússzeleteket. A szószból picit tegyünk félre és a végén mártásként is önthetünk az elkészült ételre. Most hagyjuk a joghurtos szószban, hűtőben egy pár órát pihenni, de lehet akár 1 éjszakára is, ez egy jól előkészíthető étel, ha tudod, hogy holnap kevesebb időd lesz főzni.

Sütőben oldalanként 15 percet sütjük. 

A köret elkészítése: mossuk át alaposan az egy böre bulgurt, öntsük fel két bögre vízzel, sózzuk és főzzük 5 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk állni még 10-15 percet. 

A medvehagyma körülbelül 8 hónapos kortól bevezethető fűszernövény.

A tejtermékek 1 éves kortól adhatók, bár van olyan szakember, aki 3 éves kor alatt egyáltalán nem ajánlja, de ettől még eltérőbb lehet, ha a gyermekednek speciális táplálkozási igényei vannak (tejfehérje-allergia például).

Finom sajtos-sült zöldséggolyók maradék leveszöldségből
Megmaradt a leveszöldség és nem tudod, mit kezdj vele? Olvasd el, hogyan készítek belőle szuper finom sült golyókat!...
Tavaszi csirkemelles zöldségkrémleves recept
Krémleves zöldségekből csirkemell darabokkal...
Írj hozzászólást
Megjegyzés: A HTML kódok nem engedélyezettek!