Ha a ti családotokban sem eszi meg senki a leveszöldséget, akkor van egy jó tippünk!
Többféle zöldségből el lehet készíteni, attól függ milyen színű levest szeretnél a végén :)
Az enyém most narancssárgás lett, ezekből a hozzávalókból:
- 1 csomag szárzeller
- 2 db krumpli
- 3 db sárgarépa
-1 db fehérrépa
- 1 hagyma
- 2 db csirkemell
A zöldségeket összedarabolom, kis olívaolajon megfuttatom a lábos alján, majd megsózom.
Beleteszem a csirkemelleket és felöntöm hideg vízzel. Egyszer hagyom felforrni, az akkor keletkező habot leszedem.
Utána gyöngyözve hagyom főni kb 1 órát.
Kiszedem belőle a csirkehusikat és felszeletelem.
A levest a zöldségekkel botmixer segítségével krémlevessé turmixolom. És voilá! Volt nincs leveszöldség! :)
A csirkemellet használhatjuk levesbetétként, de a krémleves önmagában is finom.
Ha zöldebb levest szeretnénk rakhatunk bele cukkinit, karalábét, petrezselymet, brokkolit.
Ha világosabbat, akkor zellergumót, több fehér répát és kevesebb sárgarépát, paprikát, karfiolt.
Szóval bőven lehet játszani a zöldségekkel, vagy éppen ami otthon van.